Sa Nou Campa na teren četvrte srbijanske lige?
EPA

Mažić sudi Zonsku ligu Beograd?

Sa Nou Campa na teren četvrte srbijanske lige?

Jedan od najboljih evropskih sudaca Milorad Mažić sudit će utakmicu u četvrtom srbijanskom rangu, prenijeli su tamošnji mediji. 

Deset dana nakon što je dijelio pravdu na Nou Campu u okršaju Barcelone i Manchester Cityja, Mažić je navodno delegiran za glavnog sudiju utakmice Zonske lige Beograd u kojoj će snage odmjeriti Jedinstvo i Borac Ostružnica. 

"Uvijek se trudimo da radimo na popularizaciji amaterskog beogradskog fudbala, a angažovanje Mažića i pomoćnika Ristića i Đurđevića predstavlja idealan korak u tom smjeru. Želimo da pokažemo da i u četvrtom rangu postoji kvalitet koji se ne smije zapostaviti, odnosno da je Zonska liga ozbiljno takmičenje", kazao je u izjavi za Sportski žurnal Marko Osmajlić, komesar za takmičenje Beogradske zone. 

Mažić je inače sudio i na Evropskom prvenstvu i od strane francuskog lista L'Equipe je s najvišom ocjenom osam proglašen za najboljeg sudiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi