Samo jedan italijanski klub sačuvao mrežu od Džeke
Foto: EPA

Znate li o kome se radi?

Samo jedan italijanski klub sačuvao mrežu od Džeke

E. Škorić

Edin Džeko igra ponovo u vrhunskoj formi, a u novoj sezoni Serije A postigao je već šest pogodaka.

Džeko je na posljednjih 23 utakmice u Seriji A dao 22 gola uz osam asistencija, dok je u četiri zadnje ligaške utakmice postigao šest golova. U ukupno 73 nastupa u Seriji A bh. reprezentativac postigao je 43 gola i trenutno je bez dileme jedan od najboljih napadača "na čizmi".

Edin iz utakmice u utakmicu u Italiji postiže golove, a proteklog vikenda bio je strijelac i protiv Udinesea, čime je potvrdio klasu i dobru formu, a što naravno raduje i selektora Mehmeda Baždarevića pred "historijski" duel protiv Belgije.

Zanimljivo je da je Džeko igrao protiv 23 ekipe dosad u Italiji, a samo jednoj nije uspio da zatrese mrežu. Radi se o Frosinoneu, protiv kojeg je Edin ranije igrao dvaput, a ovu i proteklu szeonu je tim Frosinonea u Seriji B.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma tek treba da igra protiv Spala, još jednog novajlije u ligi, pa očekujemo da naš napadač nastavi svoju sjajnu seriju protiv italijanskih timova. U ovoj sezoni tresao je mrežu Udinesea, Beneventa, Verone i Intera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi