Selektor Danske o potezu Albanaca: Zgrožen sam!

Olsena začudila i UEFA

Selektor Danske o potezu Albanaca: Zgrožen sam!

Nekoliko reprezentativaca Albanije se uoči susreta sa Danskom fotografisalo sa Balistom Morinom, čovjekom koji je upravljao dronom sa zastavom 'Velike Albanije' zbog kojeg je krajem prošle godine prekinut meč u Beogradu

Balist je među fudbalerima dočekan s oduševljenjem, a njihova zajednička fotografija svakako nije nešto s čim bi se trebali ponositi. Barem tako smatra selektor Danske Morten Olsen..

"Vidio sam tu sliku prije utakmice i mogu reći da sam zgrožen. Čovjek koji je upravljao dronom boravi u hotelu sa albanskim igračima, a to nije moralno niti ima veze sa fair-playom. Takvom momku nije mjesto tu, nije zaslužio", rekao je Olsen, koji je dodao:

"Malo sam zbunjen što UEFA nije ništa uradila povodom ovoga. To nije fer. Prešli smo preko tog problema, ništa nismo čuli od UEFA-e i mislim da je to nesportski".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Danska i Albanija imaju po 11 bodova i nalaze se na diobi drugog mjesta grupe I, gdje se još nalaze Portugal, Srbija i Armenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.