Seria A predstavila Dijamanta: Džeko je idol djece u BiH
Foto: EPA

Zvanična stranica na Facebooku o našem kapitenu

Seria A predstavila Dijamanta: Džeko je idol djece u BiH

Edin Džeko je jedno od najzvučnijih imena koja su ovog ljeta stigla u Seriju A, a već po svom dolasku postao je veliki ljubimac navijača Rome.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je u debitantskom nastupu za rimski klub postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju.

Oficijelna stranica Serije A na Facebooku predstavila je Edina Džeku nekoliko dana prije početka nove ligaške sezone, a fotografija je u kratkom vremenskom intervalu dosegla veliku popularnost.

"Rođen je u Sarajevu, 17. marta 1986. godine, šest godina prije početka rata. Kada je Van Basten igrao za Milan, Džekinu kuću su uništavale granate. Nikada nije napustio fudbal bez obzira na sve konflikte i probleme. Postao je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, idol i simbol hrabrosti za djecu u njegovoj domovini", piše na fotografiji kojom je najavljen Dijamant. 

Tutto quello che non sai su Edin Dzeko, fuggito dalle bombe verso la libertà di sognare un futuro da campione e riscattare la vita difficile di una generazione flagellata dalla guerra. #IlCalcioèDiChiLoAma

Posted by Serie A TIM on 20. August 2015

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.