Široki Brijeg na Malti traži prolaz u 2. pretkolo

Tim sa Pecare gostuje Birkirkari

Široki Brijeg na Malti traži prolaz u 2. pretkolo

Ekipa Širokog Brijega će danas na Malti igrati revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv Birkirkare.

Prvi meč ova dva tima odigran na Pecari prošlog četvrtka donio je veliko razočarenje navijačima Širokog Brijega, koji su se morali zadovoljiti samo remijem. Bilo je 1:1, a Maltežani su čak vodili i to zahvaljujući pogotku Attarda iz 15. minute.

Široki se u igru vratio u 45. minuti kada je Baraban poravnao na 1:1, a bh. predstavnik je do kraja utakmice svim silama krenuo po pobjedu. Do drugog pogotka Širokobriježani nisu uspjeli doći, a u nekoliko navrata ponestalo je koncentracije, ali i sreće.

Ono što je Široki Brijeg propustio u prvoj utakmici želi nadoknaditi večeras. Naš predstavnik će biti u ulozi favorita i, uprkos ne toliko povoljnom rezultatu iz prve utakmice, za očekivati je da se plasira dalje. U prošlosti su bh. klubovi nerijetko znali ispadati od osrednjih ekipa koje dolaze iz Crne Gore, Makedonije ili Albanije, ali su klubovi sa Malte ipak uvijek bili lagan zalogaj. Eventualna eliminacija od Birkirkare bila bi veliki neuspjeh, pa i sramota za Širokobriježane ali i za bh. klupski fudbal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš meč Birkirkare i Širokog Brijega igra se na stadionu Hibernians s početkom u 17:45 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi