Sjajne vijesti za Zrinjski: Zahovič napušta Maribor?
FOTO: EPA

Sjajni mladi nogomeaš napušta klub

Sjajne vijesti za Zrinjski: Zahovič napušta Maribor?

S. Mlaćo

NK Maribor našao se u velikim problemima pred gostovanje bh. prvaku Zrinjskog iz Mostara. 

Naime, Slovence su do sada napustili Milivoje Novaković i Dare Vršić, a njihovim stopama mogao bi i Luka Zahovič, inače sin sportskog direktora Maribora Zlatka Zahoviča.

Slovenski mediji pišu da je ova informacija prava "bomba" iz Ljudskog vrta,  te da je ovaj ekstra talentovani 21-godišnjak jednom nogome već napustio Maribor.

To neće biti njegov prvi odlazak s obzirom da je već nosio dres holandskog Herenvena, a detaljnije informacije bit će poznate u narednim danima.

Luka Zahovič je za prvi tim Maribora do sada upisao 89 nastupa, te dodao 33 pogotka i osam asistencija. Za mladu reprezentaciju Slovenije upisao je osam nastupa i dodao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi