Slavoljub Muslin želi preuzeti Srbiju

Bivši trener Standarda iz Liježa

Slavoljub Muslin želi preuzeti Srbiju

Slavoljub Muslin, iskusni trener koji sa belgijskim Standardom izbacio Željezničar u 3. pretkolu Evropske lige, zainteresovan je za preuzimanje reprezentacije Srbije. 

Srbijanski stručnjak je nakon otkaza u Standardu i dalje bez angažmana, a tokom razgovora za tamošnje medije otvoreno je izrazio želju da postane selektor svoje zemlje.  

"Sve je moguće, pa tako i da budem selektor Srbije. Naravno, ako su zainteresovani oni koji će voditi Fudbalski savez Srbije. Otvoren sam za razgovor i ne krijem da bih volio voditi reprezentaciju. To bi bila kruna moje trenerske karijere", kazao je Muslin.

Sramotan plasman u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj nije iznenadio Muslina, koji poručuje da je vrijeme za promjene. 

"Ovako više ne ide. Mi imamo dobre igrače, ali nešto je očigledno trulo i ne valja. Neki igrači ne daju svoj maksimum u reprezentaciji kao što to čine u klubovima za koje igraju. Možda tu ima greške do selektora, koji nije mogao da im se nametne kao ličnost i autoritet. Iza Srbije su užasni rezultati. Više ne smije da se radi po principu od danas do sutra." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Muslin je tokom dosadašnje karijere još vodio Stade Brest, Pau, Bordeaux, Le Mans, Lens, Wydad, Crvenu zvezdu, Levski, Metalurg, Lokeren, Lokomotiv, Lokeren, Khimki, Minks, Anorthosis, Krasnodar, Standard i Amkar,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.