Službeno: Dumić je igrač Nijmegena

Potpisao trogodišnji ugovor

Službeno: Dumić je igrač Nijmegena

O. Lekić

Dario Dumić, 24-godišnji bosanskohercegovački stoper, nakon samo četiri odigrane utakmice u dresu N.E.C Nijmegena potpisao je trogodišnji ugovor sa ovim holandskim klubom, tako da će njihov član biti i nakon ljeta.

Dumić je nedavno došao na posudbu iz najvećeg danskog kluba, Brondbyja, a u Nijmegenu su imali namjeru na ljeto potpisati stalni ugovor. Međutim, zbog njegovih dobrih partija uradili su to mnogo ranije, što je potvrđeno na stranici Brondbyja.

"To je izvrsno što ćeDumićeva posudba biti zamijenjena stalnim ugovorom sa holandskim klubom. Dario je igrao pet godina za naš klub i pomogao na mnogo načina. U zimskom prelaznom roku izrazio je želju da ode u N.E.C. i pružili smo mu priliku da igra u inostranstvu, a uz to smo dobro naplatili", rekao je Troels Bech, sportski direktor danskog kluba.

Podsjetimo, Dumić je prešao u N.E.C. u drugoj polovini januara, a nakon samo nekoliko treninga trener Ernest Faber mu je odmah dao priliku u prvih jedanaest protiv Groningena, te nakon debija odmah je dobio mnoge pohvale. Uslijedile su  utakmice protiv Twentea, AZ Alkmaara i De Graafschapa, nakon čega je odlučeno da se s ovim stoperom potpiše stalni ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi