Službeno: Valverde napustio Athletic Bilbao
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Barceloni?

Službeno: Valverde napustio Athletic Bilbao

E. Čaušević

Athletic Bilbao danas je objavio da će Ernesto Valverde napustiti trenersku klupu ovog kluba na kraju sezone.

Poznato je da je Valverde jedan od kandidata za klupu Barcelone, a španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je ovaj stručnjak dogovorio trogodišnji ugovor sa katalonskim klubom. Najbolji dokaz da tu ima nešto je saopštenje Bilbaa koji je potvrdio da Valverde naredne sezone neće biti trener ovog kluba.

"Ernesto Valverde neće ostati na trenerskom mjestu Athletic Bilbaa naredne sezone. Valverde će se pojaviti sutra na press konferenciji na kojoj će otkriti sve detalje. Želimo mu mnogo sreće u budućnosti", poručili su iz španskog kluba.

Iako Barcelona još uvijek nije otkrila ko će biti trener ove ekipe u budućnosti sada je dosta jasnije da je Valverde na korak od Nou Campa. Konačna potvrda trebala bi doći za nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi