"Spahić je odličan igrač, ali još ne razmišljamo o njemu"

Pomoćni trener Bešiktaša za SportSport.ba

"Spahić je odličan igrač, ali još ne razmišljamo o njemu"

Emir Spahić poslije raskida ugovora s Bayer Leverkusenom postao je predmet svakodnevnih špekulacija, a kroz medije najviše se provlači ime turskog velikana Bešiktaša. 

Trener tima iz Istanbula nedavno je biranim riječima govorio o bosanskohercegovačkom reprezentativcu, a za komentar oko eventualnog prelaska Spahića u Bešiktaš upitali smo i Nikolu Jurčevića, prvog pomoćnika Slavena Bilića. 

"Sa Bešiktašom se dnevno povezuju desetine igrača, ali rijetko u kojoj špekulaciji ima istine. Što se tiče Spahića, mi u ovom trenutku ne razmišljamo o njegovom angažovanju i fokusirani smo isključivo na sezonu u turskom prvenstvu. Spahić je odličan igrač i pratim ga dugo vremena, ali još je rano za priče o njegovom eventualnom dovođenju", kazao je Jurčević za SportSport.ba. 

Jurčević sa velikim zanimanjem prati i rezultate reprezentacije BiH, te naglašava da selekcija koju predvodi Mehmed Baždarević ima kvalitet za Evropsko prvenstvo. 

"Pratim dugo reprezentaciju BiH i loš start u kvalifikacijama svima se može dogoditi. Dobro je došla promjena selektora, što pokazuje i pobjeda u debiju Baždarevića. Mislim da imate kvalitet za plasman na Evropsko prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za kraj razgovora osvrnuli smo se na Bešiktaš, koji nakon 27. kola ima samo bod manje u odnosu na prvoplasirani Fenerbahče. 

"Vodimo veliku borbu sa Fenerbahčeom i Galatasarayem, ali mi smo optimistični. Vjerujemo da možemo do kraja sezone dobiti sve utakmice i na kraju proslaviti titulu prvaka Turske. Saradnja sa Bilićem? Nešto što je teško opisati. Bilić je prije svega odličan čovjek, a onda i trener i poznajemo se dugo godina. Bio sam mu pomoćnik i u reprezentaciji Hrvatske i Lokomotivu", riječi su Jurčevića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.