Spalletti: Totti nije igrao zbog Džeke

Italijan objasnio

Spalletti: Totti nije igrao zbog Džeke

Luciano Spalletti je za italijanske medije, između ostalog, govorio i o Francescu Tottiju koji je u prošloj sezoni pod njegovim vodstvom imao lošu minutažu u Romi. 

Mnogi u Italiji su mišljenja kako je Spalletti trebao Tottiju u oproštajnoj sezoni dati veću minutažu, ali ne i ovaj 58-godišnji stručnjak koji je ispred legende kluba izabrao Edina Džeku. 

"Kažete mi da imam karakter što sam držao Tottija na klupi, ali stvar je mnogo drugačija. Samo sam izabrao da igra Džeko", objasnio je Spalletti, prenosi Gazzetta dello Sport. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na ukazanom povjerenju Džeko se Spallettiju odužio na najbolji mogući način. Postigao je čak 29 pogodaka, što mu je osigralo titulu najboljeg strijelca Serie A, ali i ubjedljivo najbolju golgetersku sezonu u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi