Strah od terorizma: Club Brugge i Napoli bez gledatelja

Odlučio gradonačelnik

Strah od terorizma: Club Brugge i Napoli bez gledatelja

Utakmica Evropske lige između Club Bruggea i Napolija, koja je na rasporedu u četvrtak, igrat će se pred praznim tribinama iz sigurnosnih razloga. 

Nakon terorističkih napada u Parizu grad Bruxelles je pod maksimalnim mjerama sigurnosti koje znače da je napad "moguća" i "vjerovatna" prijetnja, pa je tako zabranjen i dolazak svim navijačima na sutrašnju utakmicu.

Club Brugge je na svojim internetskim stranicama saopštio da je tu odluku donio gradonačelnik uz objašnjenje da ne može jamčiti sigurnost na utakmici s obzirom da je lokalna policija već preopterećena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, utakmica između Club Bruggea i Napolija počinje sutra u 21:05 sati. Napoli je nakon četiri utakmice na prvom mjestu u grupi D sa osvojenih 12 bodova, dok je Club Brugge na trećem mjestu sa osam bodova manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.