Thiago Motta u Atletico Madridu

Rekao da želi ići

Thiago Motta u Atletico Madridu

S. Bošković

Thiago Motta je izrazio želju da napusti PSG ovog ljeta, ali priznaje da nije sve u njegovim rukama.

Motta, koji je star 32 godine, ima još jednu preostalu godinu ugovora sa PSG-om, ali želi da ode u Španiju što je prije moguče. 

"Klub zna da želim otići", rekao je za francuski medije nakon prijateljskog susreta između PSG-a i Chelseaja, koji je njegov tim izgubio na penale.

"Razgovarali smo i nastavit ćemo razgovarati. Ali na kraju će to biti odluka Nassera Al-Kheleifija (o.a vlasnik PSG-a) koji će odlučiti moju budućnost. Nastavit ću igrati, ali je važno da sam iskren. Moja želja je da odem."

Talijanski veznjak je dodao da neće postavljati nikakav rok, te da neće forsirati vlastiti odlazak iz kluba.

"Kroz dijalog pronaći ćemo rješenje. Nepotrebno je da forsiramo nešto. Ljudi smo i dogovorit ćemo se mirno. Probati ćemo pronači rješenje koje je dobro za sve"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Motta je već proveo jednu sezonu u Atleticu ali se zbog povrede nije uspio nametnuti, te je napustio klub i prešao u Genou. 2009. dolazi u Inter, kojeg napušta 2012. kada prelazi u PSG.

Na kraju je još dodao: "Pričali smo u Aletico Madridu, klubu gdje sam bio ali nisam učinio sve što sam hito, kao što sam činio u drugim klubovima gdje sam igrao. Ovo je za mene važan izazov".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.