Tottenham ne popušta, teška povreda Sakhoa

Spursi slavili protiv Crystal Palacea

Tottenham ne popušta, teška povreda Sakhoa

E. Škorić

Crystal Palace ugostio je Tottenham u 28. kolu engleske Premier lige, a gostujući tim ostvario je minimalnu pobjedu (1:0).

Tottenham ne odustaje od titule, što je pokazao i pobjedom kod uvijek nezgodnog Crystal Palacea. Spursi se jesu mučili, ali najvažnije za njih je da su slavili i ponovo su na četiri boda od vodećeg Chelseaja.

Obzirom da je do kraja još pet kola, Pijetlovi na čelu s trenerom Mauricijom Pochettinom nemaju razloga da ne vjeruju u čuda i titulu, bez obzira što Chelsea ima daleko povoljniji raspored.

Junak večerašnje pobjede Tottenhama bio je Danac Christian Eriksen, koji je na asistenciju Harryja Kanea u 78. minuti postavio konačnh 1:0 za goste u malom gradskom derbiju.

Meč je obilježila i nezgodna povreda domaćeg igrača Mamadoua Sakhoa, koji je u 57. minuti morao da izađe iz igre i ne djeluje kao da će se tako brzo vratiti na nogometne terene.

Premier liga, 28. kolo:

Crystal Palace - Tottenham 0:1 (Eriksen 78)

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi