U Genku nisu zaboravili na Bešliju

Gost na velikom derbiju

U Genku nisu zaboravili na Bešliju

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Mirsad Bešlija biće jedan od gostiju Genka na sutrašnjoj utakmici protiv Anderlechta.

U Genku su odlučili pozvati sve igrače legendarne generacije 2001/2002. koja je osvojila šampionsku titulu, a u istoj je svojevremeno bio i Mirsad Bešlija.

Bešlija je u pet provedenih godina u Genku ostavio veliki trag i njegovo ime s posebnom dozom poštovanja izgovara se u Belgiji. Za slavni belgijski klub je odigrao 150 utakmica, postigavši pritom 17 pogodak uz 21 asistenciju. 

Nakon epizode u Genku, Bešlija je otišao u Hearts, a potom u St. Truiden, da bi se 2009. godine vratio u Željezničar u kojem je kasnije i okončao karijeru. 

Inače, meč izmešu Anderlechta i Genka igra se sutra na "Vanden Stock" stadionu s početkom u 18:00 sati. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi