Uvjerljiva pobjeda Valencije
Foto: EPA

Pobjeda Valencije

Uvjerljiva pobjeda Valencije

M. Šljivak

Fudbaleri Valencije savladali su 31. kolu španske Primere ekipu Levantea s 3:0...

Bez većih probleme su Šišmiši stigli do pobjede, a poveli su već nakon 16. minuta igre. Paco Alcacer koristi odlično ubacivanje Pareja, te dovodi Valenciju u vodstvo od 1:0.

Na drugi gol se čekalo do 36. minuti. Gotovo identičnu akciju domaćeg tima u gol pretvara Sofiane Feghouli za sigurnu prednost od 2:0 nakon 45 minuta igre.

Levante je u nastavku ima bolje šanse. Ivan na otvaranju drugog dijela trese prečku gola domaćih, a zatim je spašavao Diego Alves nakon udarca Josea Marija.

Imala je Valencia priliku preko Cancela, ali je propustio veliku šansu, da bi u nadoknadi vremena Alvaro Negredo pogodio za konačnih 3:0.

Ovom pobjedom tim s Mestalle je usamljen na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka sa 65 bodova, tri više od Seville.

Primera, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Levante 3:0 (Paco 16', Feghouli 36', Negredo 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.