Uzmi ili ostavi za Contea i Simeonea
Foto: EPA

Ponuda Intera na stolu

Uzmi ili ostavi za Contea i Simeonea

M. Šljivak

Ekipa Intera u narednu sezonu bi mogla ući s novim trenerom.

Stefano Pioli će najvjerovatnije dobiti otkaz nakon još jedne razočaravajuće sezone, a u narednih 20-ak dana bi se trebalo znati ko će biti novi trener Nerazzurra.

Rukovodstvo tima s Giuseppe Meazze najavilo je pregovore  s velikim imenima.. To su Diego Simeone (Atletico Madrid) i Antonio Conte (Chelsea):

Oni će obaviti pregovore  s oba trenera u narednim danima i izričito zahtijevaju da se odluka o eventualnom pristanku donese u roku od 20 dana.

Ponuda za obojicu je uzmi ili ostavi. Na stolu je 55 miliona eura za petogodišnji ugovor , no s obzirom na to da su oba stručnjaka vezana ugovorom, teško da će do njih doći.

Na Interovom popisu je i nekoliko rezervnih opcija, a  među kandidatima su Luciano Spalletti, Jorge Sampaoli, ali i sjajni trener Monaca Leandro Jardim, koji je navodno nedavno viđen u Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće zanimljivo vidjeti ko će sjesti na užarenu klupu Intera i kome će pripasti zadatak da vrati Nerazzurre u sami vrh italijanskog fudbala.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti