Vedad Ibišević je novi igrač Herthe
FOTO: EPA

Bh. napadač napustio Stuttgart

Vedad Ibišević je novi igrač Herthe

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević novi je član berlinske Herthe.

Samo par dana prije zatvaranja ljetnog prelaznog roka Ibišević je promijenio sredinu, odnosno napustio je Stuttgart i potpisao je ugovor sa Herthom.

"Zajedno sa Vedadom smo u posljednje vrijeme tražili rješeenje koje će zadovoljiti obje strane. Vedad se na treninzima ponašao profesionalno i drago nam je što je sve okončano na najbolji način. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", izjavio je sportski direktor Stuttgarta Robin Dutt, dok je Ibišević istakao:

"Bile su to lijepe godine u Stuttgartu, iako nismo uvijek pružali partije kave su se očekivale od nas. Složili smo se da je u ovom trenutku promjena sredine ispravna odluka, a Stuttgartu i navijačima želim sve najbolje u ovoj sezoni".

Ibišević u Herthu dolazi nakon tri godine provedene u redovima popularnih Švaba, čiji stručni štab u posljednju godinu dana nije previše koristio njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Herthi su zadovoljni ovakcvim razvojem događaja, a i naš napadač će imati priliku da dokaže čelnicima Stuttgarta da je neopravdano bio zapostavljen.

Podsjetimo, Ibišević je karijru počeo u St.Louisu, a nastupao je još za Chicago Fire, PSG, Dijon, Achen i Hoffenheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.