Wenger jasan: Alexis ostaje u klubu!

Francuz potvrdio na press konferenciji

Wenger jasan: Alexis ostaje u klubu!

Čini se kako je sudbina čileanskog napadača Alexisa Sancheza konačno jasna.

Nakon što se mjesecima špekulisalo o tome da će on promijeniti klub i preći u PSG ili Manchester City, to se još uvijek nije desilo, a čini se da se i neće desiti. 

Naime, trener Arsenala Arsene Wenger rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će Alexis ostati u klubu.

"Moja odluka je jasna. On ostaje u klubu i odlučio je da respektuje tu odluku", rekao je Wenger pred meč Community Shielda protiv Chelseaja ovog vikenda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Alexis je u Arsenal stigao na ljeto 2014. godine iz Barcelone za 42,5 miliona eura, a na kraju prošle sezone nije bio zadovoljan jer klub nije uspio da izbori nastup u Ligi šampiona i zato je htio da ode. 

On je u prethodnoj sezoni odigrao svih 38 mečeva u Premiershipu te je postigao 24 pogotka uz 11 asistencija. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi