Za Betis nade skoro više da nema
Foto: EPA

Malaga slavila u Sevilli

Za Betis nade skoro više da nema

E. Škorić

Nogometaši Betisa nisu uspjeli savladati Malagu u posljednjem susretu 31. kola španske Primere.

Posljednjeplasirani Betis, kojeg su već mnogo otpisali, pokušava da se digne iz pepela, ali im to ne ide. Andalužani su večeras prosto 'morali' pobijediti Malagu, no unatoč svim naporima, silnoj 90- minutnoj borbi, nisu uspjeli.

Bilo kako bilo, Betis se ne želi predati. Nakon neočekivane pobjede u gostima kod Levantea, večeras su pred svojim navijačima vodili, ali izgubili od Malage.

Betis je u 30. minuti došao do vodstva. Reyes je bio strijelac za veliko slavlje domaćih, no Juanmi je uspio u 83. minuti pogoditi za hladan tuš za domaće. Betis je bacio sve karte u napad, krenuo po drugi gol, ali na njihovu žalost, primili su još jedan gol. 

Brza kontra gostiju u 87. minuti, a na kraju Darder pogađa za slavje gostiju, koji su sada 12. sa 35 bodova, dok Betis ostaje na dnu sa samo 22 boda. U 90. minuti dosuđen je penal za domaće, no Ruben Castro je promašio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 31. kolo:
Betis - Malaga 1:2 (Reyes 30/ Juanmi 83, Darder 87)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.