Zahavi najbolji igrač u Kini, Cannavaro trener godine

Dodjela priznanja

Zahavi najbolji igrač u Kini, Cannavaro trener godine

E. Škorić

U Kini je održana svečana ceremonija dodjele nagrada za najbolje u Super ligi u ovoj godini.

Kao ambasador lige na ceremoniji se pojavio legendarni Čeh Pavel Nedved, a za najboljeg igrača Super lige proglašen je Izraelac Eran Zahavi, koji je član Guangzhou R&F. On je za ovaj tim u 45 nastupa dao 38 golova, a u ovoj sezoni je dao 27 golova. 

Najboljim trenerom imenovan je Fabio Cannavaro. Bivši reprezentativac Italije trenutno je na klupi Guangzhou Evergrandea.

Nadalje, Wu Lei je najbolji domaći igrač-strijelac, najbolji igrač do 23 godine je Huang Zhengyu iz Guangzhou R&F, dok je najboljim golmanom proglašen Yan Junling iz Shanghai SIPG.

Podsjećamo da je Guangzhou R&F nedavno osvojio sedmi naslov prvaka u Kini. Čak petorica igrača ovog tima nalaze se u najboljem sastavu lige, gdje je još i Hulk. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi