Zvanično: John Terry napušta Chelsea na kraju sezone
Foto: EPA

Londonski klub potvrdio

Zvanično: John Terry napušta Chelsea na kraju sezone

E. Čaušević

Kapiten Chelseaja, John Terry, na kraju sezone će napustiti Stamford Bridge jer je to danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdio londonski klub.

Terry je prije skoro 20 godina debitova u dresu Plavaca, ali je u ovoj sezoni izgubio mjesto prvotimca i najavio je svoj odlazak. Ovaj 36-godišnji odbrambeni igrač nije još uvijek potvrdio da li će nastaviti svoju karijeru u nekom drugom klubu ili će okačiti kopačke o klin.

Međutim, jasno je da će na kraju sezone napustiti Chelsea, a zvanično je to potvrdio danas i londonski klub. Njegov ugovor ističe ovog ljeta i na Stamford Bridgeu nisu odlučili da svom kapitenu ponude novi ugovor što je on tražio prije nekoliko mjeseci.

"John Terry i Chelsea zajedno žele objaviti da će naš kapiten napustiti klub na kraju ove sezone", piše na zvaničnom Twitter profilu Plavaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Terry je u omladinskoj kategoriji počeo karijeru u West Hamu, ali je onda 1995. godine prešao u Chelsea. Za prvi tim ove ekipe debitovao je 2008. godine i odigrao je skoro 500 utakmica, te je postigao 40 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi