Zvanično: Lord Bendtner ostao bez kluba

Sporazumno raskinuo ugovor s Wolfsburgom

Zvanično: Lord Bendtner ostao bez kluba

E. Čaušević

Čelnici Wolfsburga prije mjesec dana odlučili su suspendovati Nicklasa Bendtnera.

Danski fudbaler je nakon nekoliko incidenata dobio otkaz u njemačkoj ekipi, a Wolfsburg je danas i zvanično potvrdio da je sporazumno prekinut ugovor sa nekadašnjim napadačem Arsenala.

Popularni Lord je s Wolfsburgom imao ugovor do ljeta 2017. godine, ali će ovog ljeta morati potražiti novi klub. Prvo je od njega zatraženo da se ne pojavljuje na treninzima ekipe, a danas je i zvanično prekinuta saradnja sa Dancem.

"Obje strane su vjerovale da će Nicklas uspjeti u Wolfsburgu, ali nakon dvije godine smo shvatili da nije ispunio očekivanja. Zbog toga smo odlučili da prekinemo sporazumno ugovor. Bendtneru želimo sve najbolje u nastavku karijere", saopštio je Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bendtner je u Wolfsburg stigao 2014. godine kao slobodann igrač i za njemačku ekipu je odigrao 47 utakmica i postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi