Barca i Real zajedno u grupi, Zvezda opet s Galatom

TOP 16 faza Eurolige

Barca i Real zajedno u grupi, Zvezda opet s Galatom

Nakon završetka takmičenja po grupama, od Eurolige su se oprostili najslabije plasirani timovi dok su po četiri najbolja iz svake grupe izborili plasman dalje.

Tako su formirane dvije grupe u kojim će se naći po osam timova.

Na prvu se mnogo zanimljivijom čini grupa E koju čine: Real Marid, Barcelona, Maccabi, Panathinaikos, Galatasaray, Crvena zvezda, Žalgiris i Alba. Posebno se ističu dueli Real Madrida i Barcelone, ali i Zvezde i Galatasaraya koji će vjerovatno donijeti nove glavobolje organizatorima tih utakmica.

Poznato je da su ova dva kluba nedavno igrali svoj susret u Istanbulu koji je obilježen ubistvom jednog navijača gostiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U grupi F nalaze se CSKA, Fenerbahce, Laboral Kutxa, Nizhny Novgorod, Olympiakos, Anadolu Efes, Unicaja i Emporio Armani. S pravom se može reći da je ova grupa mnogo manje atraktivna od prethodne, ali će sasvim sigurno i ona ponuditi zanimljive utakmice.

Posebno se to odnosi na duele koje će međusobno igrati CSKA, Fenerbahce i Olympiakos koji su prvi favoriti za najviši plasman.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.