Domercant 6 poena u porazu od Triumpha

Loše izdanje Unicsa u PBL-u

Domercant 6 poena u porazu od Triumpha

Unics sa Henry Domercantom tokom vikenda je radio prekovremeno, jer su sa Triumphom morali nadoknađivati propuštenu utakmicu tokom sezone. Unics je poražen na gostovanju (71:61).

Domercant nije bio u izdanju na kojem smo ga navikli gledati. Postigao je samo 6 poena uz 3 skoka. Imao je karastrofalan šut za dva poena (1/6).

Unics je već od samog početka utakmice bio u podređenom položaju. Prva četvrtina ide na stranu Triumpha (20:18), ali je pobjeda osigurana praktično u drugom periodu (25:10) kada su domaći igrači otišli na nedostižnu prednost za Unics.

U timu poraženih Willkinson i Greer su postigli po 11 poena, Samylenko je dodao 10.

Za Triumph, odličan je bio Kulagin sa 21. poenom, McKee je dodao 15, dok je Jefferson postigao 10 poena uz isto toliko skokova.

Na tabeli PBL-a koja broji 10 klubova Unics zauzima veoma loše 8. mjesto. Izuzetno čudno za ekipu koja je u Top 16 fazu Eurolige krenula sa tri pobjede iz isti toliko mečeva. S pravom se može postaviti pitanje da li je Unics svjesno zapostavio domaće prvenstvo da bi se što bolji rezultat ostvario u Euroligi. Na tabeli PBL-a prvo mjesto zauzima CSKA sa 8 pobjeda i jednim porazom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.