Double-double Đedovića u novom trijumfu Bayerna

Sjajna partija našeg reprezentativca

Double-double Đedovića u novom trijumfu Bayerna

E. Škorić

Košarkaši Bayerna uspješno su odradili gostovanje u Hagenu protiv Phoenixa u četvrtom kolu njemačke Bundeslige.

Bayern je u Hagenu vezao i četvrtu pobjedu. Očekivano su, rezultatom 98:74, Bavarci upisali pobjedu.

Domaćin je samo jednom vodio i to 7:6 na početku utakmice, a sve ostalo proteklo je u dominaciji gostiju iz Minhena. Bayern je vodio devet razlike nakon prve dionice (25:16). 

U drugoj je četvrtini Bayern imao i plus 13, ali je na poluvremenu vodio osam razlike (42:34). Krajem treće dionice prednost Bavaraca otišla je i na 21 poen. Nije bilo, jasno, dilema ko će na kraju slaviti. Bayern je mirno priveo utakmicu kraju i upisao četvrtu pobjedu.

Naš reprezentativac Nihad Đedović predvodio je Bayern. Ubacio je čak 22 poena uz 10 skokova (double-double učinak), imao je još dvije asistencije i dvije oduzete lopte. U njegovom timu je dobar bio i Bryant sa 21 poenom i 10 skokova. 

Ramsey je bio najbolji u redovima Phoenixa sa 19 poena, koliko je ubacio i Brown, a Nixon je dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.