Grčki košarkaški El Clasico pripao Olympiakosu

Sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena

Grčki košarkaški El Clasico pripao Olympiakosu

Košarkaši Olympiakosa su večeras u Pireju savladali Panathinaikos rezultatom 80:66 u okviru 15. kola grčkog šampionata.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno koji će se tim na kraju radovati. Raspoloženi Pirejci su prvu dionicu okončali sa čak 18 poena prednosti (27:9), da bi do poluvremena uspjeli još malo povisiti svoju prednost, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 53:29.

Panathinaikos se u trećoj dionici rezultatski uspio približiti svom rivalu i doći do jednocifrenog zaostatka (63:54), ali za potpuni povratak nije bilo snage. Domaći košarkaši su u posljednjih deset minuta otklonili i posljednju dilemu oko pobjednika i na kraju trijumfovali sa 80:66.

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Spanoulis i Hackett sa 17, odnosno 16 poena, dok je također 16 poena na drugoj strani postigao Feldeine.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Košarkaško prvenstvo Grčke, 15. kolo:

Olympiakos - Panathinaikos 80:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti