Lakersi dali Kinezu osam miliona za sezonu
Foto: EPA

Yi Jianlian u Lakersima

Lakersi dali Kinezu osam miliona za sezonu

M. Šljivak

Još jednu čudnu odluku donijelo je rukovodstvo Los Angeles Lakersa.

Nakon što su preplatili ugovore Timofeya Mozgova i Luola Denga, doveli su još jednog igrača u svoj tim, a radi se o Kinezu Yi Jianlianu.

Ovaj 28-godišnji košarkaš koji igra na poziciji četvorke potpisaće jednogodišnji ugovor s timom iz Los Anglesa i za to će dobiti čak osam miliona dolara.

Ovo će Jianlianu biti povratak u NBA ligu, gdje je igrao od 2007. do 2012. godine, a nosio je dres Milwaukeeja, New Jerseyja, Washingtona i Dallasa.

Protekle četiri sezone nastupao je u domovini za Guangdong Southern Tigerse s kojima je osvojio i naslov prvaka 2013. godine.

Iako se radi o dobrom košarkašu, Lakersi na pozicijama pod koševima imaju već veliki broj igrača, a i cifra od osam miliona za sezonu je previše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi