Maccabi siguran protiv Milana, Beaubois srušio Pao
Foto: EPA

Poraz Zelenih u zadnjoj sekundi

Maccabi siguran protiv Milana, Beaubois srušio Pao

M. Šljivak

Pobjede u 5. kolu Eurolige večeras su ostvarile ekipe Maccabija i Baskonije.

Maccabi je u Tel Avivu bez problema savladao Armani Milano rezultatom 79:69.

Ponos Izraela je kao favorit ušao u ovaj meč i na kraju je zasluženo stigao do pobjede.  Vodili su od prve do zadnje minute, kontrolisali su rezultat i gosti iz Milana nisu imali nikakve šasne protiv raspoloženog domaćina koji je na kraju lagano slavio treću pobjedu.

Deshaun Thomas je sa 14 poena vodio Maccabi, Kane i Tyus su dodali po 12, dok su po 10 poena ubacili Jackson, Parakhouski i Cole.

Kod ekipe Milana najefikasniji je bio Dairis Bertrans sa 13 poena.

Panathinaikos je u sjajnom meču poražen na gostovanju u Vitoriji od Baskonije rezultatom 85:84.

Na otvaranju meča činilo se kako će Baskonia biti ta koja će bez većih problema stići do trijumfa. Igrali su sjajno, imali su 11 poena prednosti u jednom trenutku, ali se Pao nije predavao. Do poluvremena su smanjili prednost na samo minus dva, 47:45, da bi u nastavku preuzeli utakmicu u svoje ruke. Vodio je grčki velikan sve do zadnje sekunde meča kada su ipak ostali bez pobjede. Francuz Rodridgue Beaubois je pogodio sekundu prije kraja za 85:84 i pobjedu domaćeg tima, prvu u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Jayson Granger sa 20 poena, Beaubois i Toko Shengelia su dodali po 15, dok je na drugoj strani briljirao Nikos Pappas sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi