Minimalna prednost Igokee pred revanš u Baru

Pobijedili Mornar

Minimalna prednost Igokee pred revanš u Baru

M. Šljivak

Košarkaši Igoke pobijedili su Mornar iz Bara 71:69 u prvoj utakmici pretkola košarkaške Lige prvaka.

Gosti su bolje ušli u meč. Vodili su cijelim tijekom prve dionice, bilo je i šest poena prednosti, ali je trojkom Mićovića pet sekundi prije kraja izjednačio rezultat na 20:20 u prvoj dionici.

Druga četvrtina donosi dosta izjednačenu košarku. Igralo se većinom koš za koš, ali je bh. prvak uspio da serijom od 9:0 u jednom trenutku dođe do sedam poena prednosti (36:29), što  na kraju nisu uspjeli zadržati, jer je Waller trojkom sa zvukom sirene smanjio na minus tri nakon 20 minuta igre, 40:37.

Nastavak meča donosi ponovo dosta izjednačenu igru. Do sredine trećeg perioda je tako bila, ali zatim gosti iz Bara prave razliku i u posljednjih deset minuta ulaze s pet poena prednosti, 58:53.

Velika borba viđena je u posljednjoj četvrtini. Na kraju je Igokea uspjela da prelomi meč u svoju korist i da dođe do minimalne pobjede od dva poena prednosti pred revanš u Baru.

Strahinja Mićović je predvodio pobjednički tim sa 25 poena i sedam skokova, dok je na drugoj strani Anatabia Waller ubacio 23 poena.

Liga prvaka, 1. pretkolo:

Igokea - Mornar 71:69 (20:20, 20:17, 13:21, 18:11)

IGOKEA: Pasajlic 10, Mićović 25, Talić, Šibalić 9, Nikolić, Milošević 2, Albijanić 4, Radivojević 2, Mahkovič 2, Forenberry 10, Rikić 7.

MORNAR: Hadžibegović, Čalić 9, Krstić 8, Jones 7, B. Radunović 8, M. Radunović, Mijović, Ellis 4, Vujošević 6, Mugoša, Waller 23, Dickerson 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi