Nova simultanka Hardena, Chicago osigurao Playoff

Bliži se rasplet

Nova simultanka Hardena, Chicago osigurao Playoff

Polako ali sigurno, rasplet u regularnom dijelu NBA lige se bliži i sve je više poznatih timova koji će igrati Playoff.

Posljednji koji je to osigurao je Chicago, koji je na svom terenu sa 98:86 slavio protiv Charlottea. Bullse je do pobjede vodio Nikola Mirotić koji je postigao 28 poena, a Pau Gasol je dodao jedan poen manje. Kemba Walker je sa druge strane pružio najbolju partiju ubacivši 29 poena.

Najbolji tim dosadašnjeg dijela NBA lige Golden State demolirao je kod kuće Washingon sa čak 107:76. Nakon egal utakmice u prvom poluvremenu, raspoloženi sastav Warriorsa je u drugom razbio goste, a rezultat treće dionice glasio je 29:8.

Curry je sa 24 poena bio najefikasniji igrač susreta, dok je Thompson ubacio samo 8, ali je dosta odmarao.

James Harden je u susretu protiv Indiane pružio još jednu blistavu partiju ubacivši čak 44 poena. Jedan od najvećih kanidata za nagradu MVP je vodio Rocketse do gostujuće pobjede rezultatom 110:100. Osim što je bio raspoložen u egzekuciji, Harden je ubilježio i seam asistencija.

Zanimljivo, slobodna bacanja je Harden šutirao 21 od 22...

Memphis je na kriilima Randolpha (23p) i Gasola (21p) slavio na gostovanju protiv najlošijeg tima u ligi. New York Knicksi su ovoga puta pred svojim navijačima pretrpjeli poraz rezultatom 103:82. 

Boston je stigao do vrijedne pobjede na gostovanju kod Brooklyna. Na kraju je rezultat glasio 110:91 za Celticse, za čiju je pobjedu najzaslužniji Evan Turner. Bivši igrač Indiane je upisao triple-doube, a susret je završio sa 19 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Kod domaćih je briljirao Brook Lopez sa 31 poenom, ali nije mogao sam.

Meč Utaha i Minnesote je riješen tek nakon produžetka, a Timberwolvesi su upisali pobjedu rezutatom 106:104. LaVine je ubacio 27, a Wiggins 22 poena, dok je poraženi tim predvodio Favors sa 19 poena i 12 skokova.

NBA:

Indiana Pacers - Houston Rockets 100:110
Brooklyn Nets - Boston Celtics 91:110
New York Knicks - Memphis Grizzlies 82:103
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 98:86
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 104:106prod
Golden State Warriors - Washington Wizards 107:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.