Rose i James blistali, Bullsi razbili Cleveland
Foto: ESPN

NBA liga

Rose i James blistali, Bullsi razbili Cleveland

M. Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa savladali su sinoć u svom United Centru ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 113:98.

Uvjerljivom igrom su Bullsi stigli do pobjede nad timom kojeg s klupe predvodi David Blatt.

Cavsi su vodili samo na otvaranju meča, a zatim su domaći košarkaši preuzeli potpunu dominaciju utakmicom. 

Nakon prve dionice Bullsi vode s četiri poena prednosti (30:26), da bi u drugoj četvrtini prednost u jednom trenutku dosegla i 15 razlike. Nešto bolju završnicu prvog dijela igraju Cavsi, pa se na odmor otišlo sa samo plus sedam u korist Bullsa, 55:48.

Nastavak susreta donosi ponovo bolju igru Bullsa. Razlika je bila konstantno dvocifrena, a Cavsi nisu imali pravi odgovor na sjajnu noć domaćih košarkaša.

U posljednji period se ušlo sa 10 razlike (87:77), da bi mirnom igrom u posljednjoj četvrtini Chicago mirno priveo susret kraju.

Derrick Rose je predvodio Bullse u ovom susretu sa 30 poena, Tony Snell je dodao 22, a do 14. uzastopnog double-double učinka je stigao Pau Gasol sa 18 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani je LeBron James ubacio 31 poen...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.