Simonović: Odlično poznajemo Darussafaku, odigraćemo muški
Foto: EPA

Košarkaš Crvene zvezde

Simonović: Odlično poznajemo Darussafaku, odigraćemo muški

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je da je njegova ekipa pokazala kvalitet u majstorici i da se zasluženo plasirala u finale ABA lige.

Crveno-bijeli su sinoć u Železniku savladali Budućnost sa 82:59, te zakazali duel sa Cedevitom u borbi za trofej.

"Dobra utakmica. Imali smo više vremena da se odmorimo i pripremimo u odnosu na drugu utakmicu koju smo igrali u Podgorici i to smo iskoristili. Iskoristili smo i dobru atmosferu u hali. Hvala od srca navijačima. Čim smo ušli na teren, čim smo istrčali, znao sam da ne mogu da nas dobiju. Stvarno je bilo sjajno, sjajna atmosfera. Mislim da smo zasluženo prošli dalje. Izgubili smo dvije utakmice tokom cijele sezone, tako da smo zaslužili ovo. Idemo dalje", rekao je Simonović.

Krilni igrač potom se dotakao narednog rivala, ekipe Darussafake, sa kojom će crveno-bijeli voditi odlučujuću bitku za plasman u Top 8 Eurolige.

"Ekipa koja je napravljena da bude u vrhu Eurolige. Eto, sticajem okolnosti bore se za osam sa nama. Čestitao bih cijeloj ekipi i cijelom klubu zbog toga što smo doveli sebe u situaciju da sa njima igramo na jednu utakmicu i sa 16 pobjeda postoji šansa da ne prođemo dalje. Probaćemo da odigramo maksimalno, muški što bismo mi rekli. Vidjećemo kako će se odvijati situacija", zaključio je Simonović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi