Washington bez većih problema protiv Lakersa

Sigurna pobjeda Wizardsa

Washington bez većih problema protiv Lakersa

Košarkaši Washington Wizardsa su se večeras bez većih problema obračunali sa Los Angeles Lakersima koje su savladali rezultatom 111:95.

Nakon efikasne prve četvrtine, Washington je vodio sa 37:34 da bi u drugoj dionici Lakersi potpuno pali. Domaći tim je na odmor otišao s prednošću od 13 poena (69:56) i već tada se dalo naslutiti da će Wizardsi doći do nove pobjede.

U nastavku utakmice, Washington je održavao stečenu dvocifrenu prednost i na kraju slavio sa sigurnih 111:95.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Wall i Beal sa 23 i 22 poena, dok je Porter Jr. dodao 20.

U ekipi Lakersa najefikasniji su bili Lopez i Clarkson sa po 15 poena, dok su Kuzma i Caldwell-Pope imali 13. Lonzo Ball je meč završio sa 10 postignutih poena.

Za Wizardse je ovo bila šesta pobjeda u 11. utakmici, a za Lakerse sedmi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi