Zvezda srušila i Kuban, Barca pala nakon produžetka

Euroliga

Zvezda srušila i Kuban, Barca pala nakon produžetka

Danas je odigrano pet utakmica TOP 16 faze Eurolige, najkvalitetnijeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi.

Crvena zvezda je pred svojim navijačima upisala pomalo iznenađujuću pobjedu protiv Lokomotive Kuban rezultatom 80:66. Beograđani su od starta utakmice bili bolji tim na terenu, te su na kraju stigli do zasluženog trijumfa.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima ali i utakmice bio je Miller sa 24 poena, dok je njegov saigrač Kinsey dodao 19 poena. U redovima Lokomotiva najviše se istakao Randolph sa 22 poena. Zvezda je ovom pobjedom značajno uvećala svoje šanse da se plasira među osam najboljih ekipa u Evropi.

Barcelona je večeras priredila neprijatno iznenađenje svojim navijačima, pošto je nakon produžetka poražena od Laboral Kutxe rezultatom 81:78. Regularni dio utakmice okončan je rezultatom 70:70, da bi se u dodatnih pet minuta bolje snašli gosti, koji su stigli do svoje treće pobjede u TOP 16 fazi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimky je pred svojim navijačima pregazio Žalgiris sa 111:80, Efes je kao gost savladao Unicaju sa 85:75, dok je Panathinaikos u zanimljivoj utakmici bio bolji od Darussafake rezultatom 82:79.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi