Rodman želi izgladiti odnose SAD-a i Sjeverne Koreje
Foto: EPA

Bivši NBA košarkaš u ulozi mirotvorca

Rodman želi izgladiti odnose SAD-a i Sjeverne Koreje

Dok tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje nastavljaju rasti, nekadašnji NBA košarkaš Dennis Rodman pokušava biti glas razuma i pomoći uspostavljanju normalnijih odnosa.

"Samo želim izgladiti stvari kako bi se svi slagali", izjavio je Rodman tokom gostovanja na jutarnjem programu jedne britanske TV stanice.

Poznato je da je Rodman nekoliko puta posjećivao Sjevernu Koreju, te da je razvio dobre odnose s vođom ove države, Kim Jong-Unom.

Oni su se sprijateljili tokom Rodmanove posjete Sjevernoj Koreji 2013. godine, kada je bivši košarkaš Bullsa bio dijelom jedne revijalne utakmice, a kako je sam istakao politika nikada nije bila tema njihovih razgovora.

"Smijemo se, pjevamo karaoke, radimo dosta sjajnih stvari zajedno. Jašemo konje, družimo se, idemo na skijanje, skoro nikada ne pričamo o politici i to je dobra stvar", prokomentarisao je Rodman svoje prijateljstvo s Kim Jong-Unom.

Međutim, čini se da je ipak odlučio s Kim Jongom popričati i o politici, upravo zbog tenzija između SAD-a i Sjeverne Koreje i dva prva čovjeka ovih zemalja.

Sjeverna Koreja je, navodno, u nedjelju testirala razornu hidrogensku bombu, dok Donald Trump ističe da još uvijek razmatra vojnu intervenciju zbog ovakvih poteza te azijske zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi