Fantastičan boks u Manchesteru: Whyte pobijedio Chisoru

Dvanaest rundi sjajnog boksa

Fantastičan boks u Manchesteru: Whyte pobijedio Chisoru

M. Šljivak

Dillian Whyte pobijedio je večeras u Manchesteru Dericka Chisoru podijeljenom odlukom sudija, te je osvojio naslov WBC internacionalnog prvaka svijeta i mjesto izazivača WBC prvaka svijeta.

Chisora je agresivno ušao u meč i bio je mnogo bolji u početne tri minute. Pogađao je dosta dobro, posebno tijelo protivnika i činilo se kako neće imati problema u ovom meču.

Nastavio je Del Boy da dominira u ovom meču. U trećoj rundi je dobro uzrdmao Whytea, koji nije imao načina da uzvrati Chisori.

Uspio je Whyte da u četvrtoj rundi nekoliko puta pogodi Chisoru, no njegovi udarci nisu nanosili gotovo nikakvu štetu protivniku, koji je ponovo dobro odradio i ovu rundu.

Chisora je u petoj rundi potpuno dominirao. Lijevim krošeom je nekoliko puta opasno pogodio Whytea, ali je ovaj ostao na nogama i uspio je kontri da dobro uzvrati.

Whyte je bolje odradio šestu rundu. Chisora je već izgledao umornu, što je pokretljiviji bokser koristio. Ipak, Chisora se vratio već u narednoj rundi. Ponovo je pogađao jako dobro, no i Whyte je uzvraćao na zaista fantastičan način i borba je i dalje bila otvorena i neizvjesna.

Bespoštedna borba je tako i dalje nastavljena. Bokseri su razmijenili veliki broj udaraca, pogađali su jedan drugog i odbrane nije bilo.

Whyte je pruzeo inicijativu u devetoj rundi. Del Boy kao da je uzeo rundu odmora, ali je ipak u finišu ovog dijela meča uspio da protivniku zada nekoliko dobrih udaraca.

Deseta runda također donosi sjajan boks. Pogađali su obojica jako dobro, a Chisorini su udarci izgledali mnogo jači u odnosu na Whytea. 

Bolje je Whyte radio i u naredne dvije runde. Zadao je veliki broj udaraca Chisori, koji je nekako uspijevao da uzvrati snažnijim udarcima.

Našao se Chisora u jednom trenutku na podu u 12. rundi, ali brojanja nije bilo, da bi zatim obojica bila uzdrmana u samom finišu meča. Strašni udarci su viđeni na obje strane, a na kraju su sudije podijeljenom odlukom dodijelile trijumf Whyteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi