Vaterpolisti Hrvatske u odbanu zlata krenuli pobjedom
FOTO: EPA

Bolji od Amerikanaca

Vaterpolisti Hrvatske u odbanu zlata krenuli pobjedom

A. Beganović

Vaterpolisti Hrvatske, aktuelni olimpijski prvaci, u odbranu zlata krenuli su pobjedom nad Sjedinjenim Američkim državama.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske savladala je Sjedinjene Američke države rezultatom 7:5 s tim da su Amerikanci većim dijelom susreta bili u vodstvu.

Američki vaterpolisti su bolje otvorili susret i do dvije minute prije kraja treće četvrtine držali su rezultatsku prednost. Prvi put Hrvatska do prednosti stiže u finišu treće četvrtine kada je za 5:4 pogodio Anđelo Šetka.

Isti igrač na otvaranju posljednje četvrtine pogodio je za 6:4, da bi Maro Joković pet minuta prije kraja postigao pogodak za 7:4 i na taj način je riješio pitanje pobjednika. Dvije minute prije kraja Alex Roelse je vratio nadu Amerikancima, no do 

Najefikasniji u redovima Hrvatske bil Maro Joković i Anđelo Šetka sa po dva pogotka, dok je Tony Azevedo takođe sa dva pogotka bio najefikasniji kod Amerikanaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi