Čelik slavio u Visokom za ostanak na čelu tabele

Čelik slavio u Visokom za ostanak na čelu tabele

A. Beganović

Lider premijerligaške karavane, RK Čelik, slavio je gostujuću pobjedu u Visokom gdje je savladao domaću Bosnu sa 22:21.

Oslabljena ekipa Bosne pružila je sjajan otpor favoriziranom Čeliku i samo malo je nedostajalo da barem bod ostane u Visokom.

Domaći su u prvom dijelu bili mnogo bolji, a u jednom trenutku su imali i prednost od šest pogodaka (13:7). Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:10 za Bosnu, a onda Čelik dobrom igrom u odbrani i s nekoliko laganih golova hvata priključak.

Sredinom drugog dijela Zeničani su imali višak od tri gola, no domaći su se uspjeli vratiti i imali su napad za bod. Međutim, isti je loše organiziran, tako da bodovi odlaze u Zenicu.

Najefikasniji u redovima Čelika bili su Jolović sa osam, te Begagić i Dervenčić sa po pet pogodaka, dok su kod Bosne najučinkovitiji bili Zečević sa sedam, te Balta sa pet pogodaka.

Premijer liga, 10. kolo

Bosna - Čelik 21:22 (14:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Sirćo (16 odbrana, 2 sedmerca), Žiga, Limo, Imamagić, Imamović 3, Burić 2, Gogić, Hrnjić, Balta 5, Sorguč, Buljina 1, Bečak 1, Pekić, Čabaravdić 1, Zečević 7(3), Spahić 1. Trener: Faruk Vražić

ČELIK: Hadžihasić (16 odbrana, 1 sedmerac), Al.Begagić, Mehanović 2, Martić 1, Zvekić, Kadić 5, Jolović 8(1), Mujanović 1(1), Dervenčić 5, Mehić, Begović, Memić, Ad.Begagić, Čosić, Tufekčić, Beganović (1 odbrana). Trener: Milanko Savčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.