Juniori i pioniri Čelika u Španiji

Juniori i pioniri Čelika u Španiji

M. Skaka

Sinoć u 18 sati ispred Gradske arene Zenica je ekspedicija  pionirske i juniorske ekipe Rukometog kluba Čelik autobusom otputovala u Španiju, preko Hrvatske i Italije, gdje će od 25. juna do 2. jula učestvovati na velikom turniru u rukometu za mlade ,Granollers Cop 2013'.  

Na ovom prestižnom turniru  učestvuje čak 255 ekipa iz 35 država svijeta. U Španiju je ukupno otputovalo  28 mladih Čelikovih nada, te vođstvo ekipe -  Zdenko Antović, šef stručnog štaba Čelika, Seldin Rizvanović, šef omladinskog pogona, trener Šaćir Delić i član Upravnog odbora Čelika Haris Barućija.

Ekipe su raspoređene po grupama, a Čelik u prvom kolu  na dva fronta (pioniri i juniori) igra protiv odlične ekipe Norveške. 

Na ispraćaju mladih rukometaša Čelika okupilo se višpe od stotinu roditelja, rodbine, prijatelja rukometaša  i ljubitelja rukometa, koji su  ekipi poželjeli sretan put,  ugodan boravak i dobre sportske rezutate u Španiji.

Putnicima za Španiju poželjevši im sretan put i dobre sportske rezultate  zvanično se obratio  predsjednik kluba Pane Škrbić, koji je kazao da Čelik u Barceloni, pošto je jedina ekipa iz naše države, u svakom pogledu predstavlja  i brani boje cijele države, što članovi ove ekipe treba posebno da imaju u vidu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.