Mogu li Lazarov i Ilić do Peruničićevog rekorda?

120 golova u sezoni Lige šampiona

Mogu li Lazarov i Ilić do Peruničićevog rekorda?

Rukometaši Barcelone su u revanšu susretu četvrtfinala Lige šampiona nanijeli najteži poraz PPD Zagrebu u njegovoj historiji, a katalonski rukometni div slavio je s 43:21.

Jedan od najbolji igrača kluba iz Blaugrane bio je upravo nekadašnji rukometaš Zagreba, Kiril Lazarov. Živa legenda makedonskog i evropskog rukometa na ovom meču je postigla devet pogodaka, a s učinkom iz utakmice protiv Zagreba Kiro je s vrha liste najboljih strijelaca Lige šampiona u ovoj sezoni skinuo Momira Ilića.

Lazarov je sada, trenutno najbolji strijelac u ovosezonskom izdanju najprestižnijeg rukometnog klupskog takmičenja s 99 golova, dok srbijanski rukometaš i član mađarskog Veszprema na brojci od 96.

Makedonac je sa svojim timom već osigurao Final Four gdje će imati priliku da stigne legendarni učinak Dejana Peruničića od 120 golova u sezoni, dok Ilić sa svojim klubom tek treba da izbori plasman na turnir četiri najbolje ekipe u Evropi koji se igra u Kolnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti