Španija razbila Tunis za četvrtfinale

Utakmica lišena svake neizvjesnosti

Španija razbila Tunis za četvrtfinale

Aktuelni svjetski prvaci Španci su se pobrinuli da njihova utakmica protiv Tunisa bude lišena svake neizvjesnosti. Tunižani koje su mnogi vidjeli kao selekciju koja mora proći u četvrtfinale, protiv Španije nisu imali šansi. Konačnih 28:20, najbolje opisuje situaciju na terenu.

Tunižani su u prvih 20 minuta uspjeli postići svega pet golova. Španci su u 22.minuti imali devet razlike, baš kao i na poluvremenu. U nastavku ista slika na terenu, igra mačke i miša. Španci su držali visok ritam, Tunižani su bili svjesni da je njihova ambiciozna priča došla do kraja vrlo brzo na ovom prvenstvu.
Ugalde se malo smirio, a tamo gdje je on stao, nastavio je Garcija uz pomoć Tomasa. Tunižani su zahvaljujući Boughanmiju izbjegli i teži poraz.

Ugalde je postigao šest golova, Victor Tomas četiri, Canellas i Garcija po tri. Perez Vargas je sa 14 odbrana odradio svoj posao na golu. Kod Tunisa vrijedi izdvojiti Boughanmija sa pet golova, ostali ništa. Bannour jedan gol uz šut 1/7, Megannem također jedan uz jednu loptu manje potrošenu. Maggaiz je nešto probao na golu, ali njegovih devet odbrana je bilo premalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.