Murray u tri seta bolji od Nishikorija

Završni turnir u Londonu

Murray u tri seta bolji od Nishikorija

E. Škorić

U prvom meču drugog kola u grupi D Završnog mastersa u Londonu Andy Murray je sa 6:7, 6:4, 6:4 pobijedio Keija Nishikorija.

Bez brejkova je protekao prvi set, pa su obojica imali jednka šanse u taj-brejku. Nishikori je bio uspješniji, te je poveo s 1:0.

Na početku drugog seta Murray je napravio brejk, no Kei u osmom gemu dolazi do izjednačenja, a ubrzo Britanac novim brejkom stiže do osvajanja seta.

U odlučujućem, trećem setu je Murray krenuo furiozno, poveo je s 4:1, Kei je uspio da vrati jedan brejk, ali nije uspio da se izvuče do kraja.

Murray će u trećem meču igrati protiv Wawrinke, dok Nishikorija čeka duel s Čilićem.

Završni turnir grupa A, 2. kolo:

Murray - Nishikori 6:7, 6:4, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi