"Poštujemo Novaka, ali želimo mu pokvariti planove"

Legendarni Čeh iskren

"Poštujemo Novaka, ali želimo mu pokvariti planove"

Andy Murray u posljednjih nekoliko godina u samom je vrhu svjetskog tenisa, ali ipak ne uspijeva da napravi iskorak ka prvoj poziciji ATP liste.

Najveći krivac za to svakako je Novak Đoković, koji pruža nevjerovatne partije i kojeg je veoma teško zaustaviti u ovom trenutku.

Toga je svjestan i sam Britanac, pa je shodno tome za prvog trenera ponovo angažovao Ivana Lendla, proslavljenog češkog tenisera.

Ovaj dvojac imao je veoma uspješan period u razdoblju od 2012. do 2014. godine, što najbolje pokazuje podatak da je drugi reket svijeta u tom razmaku osvojio US Open, Wimbledon i Olimpijske igre.

Ipak, situacija u ovom trenutku je potpuno drugačija, a toga je svjestan i sam Ivan Lendl.

"Novak ima šansu da ove godine sruši mnoge rekorde, ali Andy i ja želimo da mu pokvarimo planove. Nole trenutno drži sva četiri Grand Slama. To je nešto što nije urađeno skoro 50 godina, a samo su dvojica igrača prije njega to uspjela. To morate da poštujete", rekao je, između ostalog, Lendl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi