Optužila Hakimija za silovanje, pa odbila preglede ljekara i psihologa: Klasičan pokušaj reketarenja

Oglasila se advokatica igrača PSG-a

Optužila Hakimija za silovanje, pa odbila preglede ljekara i psihologa: Klasičan pokušaj reketarenja

E. Čaušević

Protiv Achrafa Hakimija jutros je zvanično podnesena optužba za silovanje od strane 24-godišnje djevojke koja tvrdi da se sve dešavalo 25. februara u kući igrača PSG-a. Nakon svega oglasio se i njegov advokat s jasnim demantom, te porukom da je djevojka pokušala iznuditi novac od Hakimija.

Francuski mediji objavili su jutros da je 24-godišnja djevojka zvanično podnijela optužbu protiv Hakimija za silovanje, te da je tužilaštvo pokrenulo istragu.

Ona je prije nekoliko dana prvo sve prijavila policiji, ali tada je poručila da ne želi tužiti igrača PSG-a. Ispričala je šta se navodno dešavalo 25. februara u Hakimijevoj kući u koju je ona stigla na njegov poziv.

Iako tada nije željela da tuži Hakimija očito je da se predomislila jer je jutros zvanično potvrđeno da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv zvijezde PSG-a, te da je on optužen za silovanje ove 24-godišnje djevojke.

Istraga će trajati nekoliko dana nakon čega se očekuje da počne cijeli proces suđenja, te da se oboje pojave pred sudijom kako bi ispričali šta se tačno dešavalo te noći u Hakimijevoj kući.

Oglasi

Ipak, Hakimijeva advokatica Fanny Colin izjavila je da vjeruje da suđenja neće ni biti i da će istraga potvrditi da silovanja nije ni bilo. Hakimi je odmah dematovao optužbe koje je podnijela 24-godišnjakinja i spreman je da dokaže svoju nevinost.

Njegova advokatica izjavila je da nas da je Hakimi žrtva pokušaja iznude novca i da djevojka koja ga je optužila za silovanje nije željela uraditi ni ljekarski pregled kako bi se utvrdilo da li ima možda neke povrede ili tragove onoga za što optužuje igrača PSG-a.

"Achraf je odmah demantovao optužbe za silovanje i tvrdimo da je nevin i to ćemo dokazati. Saslušanje obje strane se mora desiti kada su u pitanju tako ozbiljne optužbe i njegov odlazak na policiju nije ništa neobično po tom pitanju", kaže Fanny Colin i nastavlja.

"Nakon saslušanja u policiji djevojka je odbila prvo da uloži tužbu, odbila je da uradi ljekarski i pregled psihologa. Također, odbila je i bilo kakav susret Hakimijem. Jedino što tužitelji imaju je njena izjava, sve ostale procedure je odbila".

Oglasi

"Prema mom mišljenju dokumenti koji se nalaze u rukama istražitelja i policije pokazuju da je gospodin Hakimi bio žrtva pokušaja iznude novca, odnosno klasičan pokušaj reketarenja".

L'Equipe piše da su kontaktirali i advokaticu 24-godišnje djevojke, ali je ona odbila bilo šta reći o ovom slučaju, te je samo poručila da će njena klijentica govoriti jedino na suđenju kada bude svjedočila.

Ona je 26. februara otišla u policiju da prijavi Hakimija, ali nije željela tada da ga tuži. Izjavila je da je noć prije bila u njegovoj kući, te da ga je upoznala u januaru preko Instagrama i da joj je on plati taksi da dođe kod njega.

Također, izjavila je da ju je on dodirivao i ljubio bez njene dozvole, te da ju je silovao nakon toga. Dodala je da je uspjela nekako pobjeći i da je prijatelj došao po nju ispred njegove kuće.

Oglasi

Hakimijeva advokatica izjavila je da tu ima dosta nelogičnih izjava i tvrdnji, te da je sigurna da će se dokazati da je igrač PSG-a nevin i da je to bio samo pokušaj iznude novca.

U PSG-u se nisu još oglašavali iako mnogi očekuju suspenziju za Hakimija. Ipak, očito je da i oni vjeruju da je on nedužan i kako stvari stoje neće biti izbačen iz konkurencije za utakmice Parižana u narednom periodu.

Hakimi je jutros odradio i trening s ekipom PSG-a, te će biti u sastavu za revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna koji se igra u Minhenu naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Utakmica između Bayerna i PSG-a igra se naredne srijede s početkom u 21 sat, a Bavarci brane prednost od 1:0 iz prve utakmice. Također, već su poznate i kvote za ovaj susret koje možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

DamirT
Cim to nece ni na bilo kakve preglede, niti ista, odmah znas da laze ko pas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi