Doveden je u United da osvoji Zlatnu loptu, danas je otjeran, nije dobio ni medalju FA Cupa

Poniženje za kraj

Doveden je u United da osvoji Zlatnu loptu, danas je otjeran, nije dobio ni medalju FA Cupa

Admin Čaušević

Prije skoro decenije je plaćen rekordnu sumu za jednog tinejedžera, čak 60 miliona eura, predviđala mu se fantastična karijera, ali Manchester United je napustio na stražnji izlaz i to na bolan način.

I dok je Manchester United sezonu završio slavljem poslije osvojenog FA Cupa, jednog igrača nije bilo na Wembleyu. Tačnije, prije utakmice mu je saopšteno da može ići te da nema potrebe da dolazi u London.

Erik Ten Haag je u roster za finale protiv Manchester Cityja uključio i neke povrijeđene igrače te ih pozvao na Wembley kao što su Casemiro i Harry Maguire, ali ne i Anthonyja Martiala.

Nizozemski trener je odlučio da Martiala potpuno izostavi iz ekipe što znači da se njegova karijera u Manchester Unitedu završila na tužan način.

Martialu kroz nekoliko sedmica ističe ugovor i više neće nositi dres Crvenih đavola, ali ono što ga dodatno boli je činjenica da nije dobio priliku da na Wembleyu podigne pehar u zrak i primi medalju.

Kada je Francuz doveden iz Monaca prije devet godina predviđala mu se Zlatna lopta pošto se radilo o velikom talentu, a u ugovor je bila ugrađena i posebna klauzula.

Oglasi

Naime, u slučaju da bi Martial osvojio Zlatnu loptu onda bi Manchester United Kneževima isplatio 10 miliona eura, ali se na kraju to nije desilo.

Martialov pad u igri je počeo prije tri godine. Jedno vrijeme je bio i na posudbi u Sevilli, a danas je i definitivno završena njegova karijera na Old Traffordu.

U ovoj sezoni je na početku igrao redovno, međutim tokom proljetnog dijela je potpuno izbačen iz tima. Zanimljivo da niti u jednom od sedam mečeva FA Cupa nije bio u rosteru pa ne čudi zašto nije dobio medalju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, osim Martiala na kraju sezone ekipu napušta i Raphael Varane, ali iskusni defanzivac je u pobjedi nad Manchester Cityjem odigrao cijeli meč.

Podsjećanja radi, Građani su svog ljutog rivala pobijedili sa 2:1. Ostaje da se vidi da li će osim Martiala s Old Trafforda otići i Ten Hag. Mogućnost koja je jako izvjesna da se desi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Marsial već dugo godina samo prima platu, ne pamtim kada ju je na terenu i zaradio. Ne tako davno bio je i starter, ali je sve svoje izgledne šanse prokockao, uvijek potez više, mlak i nedorečen u svim duelima sa odbranama, drugim riječima potpuno beskoristan. Još jedan dokaz da talent nije dovoljan, potreban je rad da bi se od talenta stiglo do pehara. Ne znam čemu se i nadao, kad u kupu nije odigrao ni minute...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi