Sastav Portugala za večeras već se zna

Portugalski novinari tvrde da će ovih 11 zaigrati

Sastav Portugala za večeras već se zna

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Portugal će večeras u Zenici na stadionu Bilino polje odigrati osmu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, neće li duel protiv Bosne i Hercegovine biti pretjerano važan za reprezentaciju koja se već plasirala na još jedno veliko takmičenje.

Portugalci su u Zenicu stigli rasterećeni, iako nema sumnje da žele upisati još jednu pobjedu i da će učiniti sve da nastave fantastičan niz, ali Cristiano Ronaldo se nada novim golovima.

Ono što je sigurno je da je izbornik Roberto Martinez napravio određene promjene u odnosu na momčad koja je nedavno slavila protiv slovačkog Porta 3:2 i potom osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Diogo Costa ili Nelson Semedo očekuju se kao starteri umjesto Cancele, dok će od prve minute na terenu opet biti Ruben Dias, no s njim će stoperski par činiti Gonlaco Inacio, a to je također promjena. Diogo Dalot ostaje u prvih 11.

Prema pisanju novinara portugalskog lista Record ponovno će igrati Bernardo Silva, a u prvih 11 ovaj put je i Ruben Neves. U veznom redu će igrati i Bruno Fernandes, Joao Felix startat će umjesto Rafaela Lea, a u napadu će, kao i protiv Slovačke, igrati Cristiano Ronaldo i Goncalo Ramos.

Oglasi

Dakle, ima nekoliko promjena u prvih 11, ali čini se da se ništa bitno nije promijenilo i da to nimalo ne ide u prilog bh. reprezentativci, budući da i oni koji inače nisu starteri žele dokazivanje, bit će jako motivirani.

Sve u svemu, to je ekipa koju će biti jako teško zaustaviti ili će nam odgovarati samo pobjeda i pokušat ćemo napraviti jednu od najvećih senzacija u ovim kvalifikacijama.

Objavljen sastav Portugala: Diogo Costa, Nelson Semedo, Ruben Dias, Goncalo Inacio, Diogo Dalot, Ruben Neves, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Felix, Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos.

Selektor Roberto Martinez iskazao je poštovanje prema BiH, ali je na press konferenciji rekao:

"Imam veliki respekt prema protivniku. Vaš nogomet sam počeo pratiti 2014. godine. Od tada sam vidio veliki profesionalizam kod vaših igrača. Karijere Pjanića, Džeke, Kolašinca koji su napravili velike stvari. Imate veliku kvalitetu. Kvalificirali smo se , želimo li dati sve od sebe sutra".

"Kad igraš za Portugal, moraš dati sve od sebe. Moramo napraviti male promjene, jer ipak su dvije utakmice u nekoliko dana, moramo napraviti promjene. Ili, idemo na pobjedu, Želimo krenuti s dobrim rezultatima. Imamo puno posla i sada je svaka utakmica priprema za Europsko prvenstvo", zaključio je Martinez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Volcanobet kladionici možete se kladiti na sve utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, kao i na dvoboj u Zenici, uz najveće kvote. 

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku i Instagramu .

Top Komentari

kurcina2
Kako je BiH iskarala ove ribare zadnju utakmicu Portugalcima sigurno nije svejedno moraju izaci u punom sastavu da izvuku barem bod protiv ove nogometne sile
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi