Ono što je Fernandes napravio nakon gola Salaha za 6:0 je dovoljno da nikada više ne bude kapiten

Lideri to ne rade

Ono što je Fernandes napravio nakon gola Salaha za 6:0 je dovoljno da nikada više ne bude kapiten

E. Škorić

Historijski poraz doživio je Manchester United u nedjelju navečer na Anfieldu, pošto je od svog velikog rivala Liverpoola izgubio sa 7:0.

U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je uništio goste iz Manchestera, kada to niko nije očekivao. United je bio u boljoj formi i djelovalo je da će, u najmanju ruku, biti u egalu sa Redsima, ali gosti su potopljeni sa čak sedam golova u njihovoj mreži.

Ovo je drugi najteži prvenstveni poraz Manchester Uniteda u klupskoj historiji. 26. septembra 1953. godine izgubio je od Wolverhampton Wanderersa također sa sedam razlike, ali tada je bilo 8:1.

Unitedove zvijezde djelovale su nemoćno, a u silnom očaju je jedan od njih tražio izmjenu, ili tako tvrde mediji na Otoku. Da stvar bude još gora, radilo se o kapitenu Brunu Fernandesu.

Nakon Salahovog gola za 6:0, Portugalac više to nije mogao da podnese, pa je prema klupi sugerisao da ga zamijene. Međutim, postoje i navodno drugi razlozi Fernandesove gestikulacije rukama koju možete vidjeti u videu ispod.

Oglasi

Prema The Sunu, Fernandes je jednostavno tražio od menadžera Erika ten Haga i klupe Uniteda objašnjenje o tome na kojoj će poziciji igrati nakon zamjene dok je pokazivao u njihovom smjeru.

Došlo je to nakon što je Ten Hag poslao Anthonyja Elangu umjesto Marcusa Rashforda u napadu Manchester Uniteda, kada je već sve odavno bilo gotovo.

Fernandes se suočava sa kritikama, mnogi su razočarani takvim ponašanjem jednog od lidera tima, a svoju nemoć iskazao je i na taj način što je odgurnuo pomoćnog sudiju, ali imao je sreće jer nije kažnjen zbog toga.

Kao kapiten momčadi tog dana, čini se da je Fernandes veći dio drugog poluvremena proveo kudeći svoje saigrače, praveći sitne prekršaje, cvileći na sudije i samo odišući posebno negativnim stavom.

Oglasi

"Fernandesov govor tijela danas je bio sramotan", kazao je tokom utakmice Roy Keane, legendarni nogometaš Uniteda koji radi za Sky kao analitičar.

Fernandes se oglasio u intervjuu nakon utakmice i rekao za Sky Sports da je poraz od Liverpoola 'jako loš rezultat' za njega i njegove saigrače.

"To je frustrirajuće. Jako loš rezultat, došli smo s drugim načinom razmišljanja. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, veći dio smo kontrolirali, drugo nije bilo na našoj razini. Dali smo im previše prostora na terenu, a znamo kakva su prijetnja. Ovo nije naša igra, znamo da možemo mnogo bolje. Postavili smo si stvarno dobar standard, sada se samo treba vratiti tome. Još uvijek smo u igri za trofeje, moramo da se vratimo na pravi put", dodao je Portugalac.

On se nada da će tim već u četvrtak protiv Real Betisa u utakmici nokaut faze Evorpske lige pokazati pravo lice i karakter, te da će već tada jedan od najtežih poraza biti arhiviran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi