Fotografija Edena Hazarda s poluvremena izazvala haos u Belgiji
Reprezentativci Belgije smatraju se favoritima iz sjene na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru

"Kako on može ići na Svjetsko prvenstvo?"

Fotografija Edena Hazarda s poluvremena izazvala haos u Belgiji

E. Škorić

Belgijski nogometni savez objavio je fotografiju na poluvremenu prijateljske utakmice protiv Egipta na kojoj se vidi da njihova zvijezda Eden Hazard nije spremna za Svjetsko prvenstvo.

Eden Hazard je jedna od najvećih zvijezda Belgije već godinama, ali isto tako je svima jasno da to nije ni sjena od igrača koji je harao Premier ligom i Evropom u dresu Chelseaja. Od dolaska u Real Madrid, Hazard se dosta mučio s povredama, što je dovelo i do viška kilograma i potpunog izbacivanja iz ritma.

U dresu Reala je ove sezone odigrao samo šest mečeva, od čega tri u La Ligi, ali ukupno je na terenu u prvenstvenim duelima proveo 98 minuta, odnosno prosječno je igrao oko 30 minuta na te tri utakmice.

Da nema tako slavnu prošlost i da ne posjeduje takvu reputaciju kakvu ima, teško da bismo ga gledali u Kataru, ali selektor Roberto Martinez ga je odlučio povesti na SP. Ipak je riječ o dugogodišnjem kapitenu Belgije sa čak 123 nastupa i 33 gola, a debitovao je sada već davne 2008. godine i to, zanimljivo, na današnji dan - 19. novembra.

Hazardu 73 minute protiv Egipta, selektor Martinez pokušava mu podići nivo forme, ali izgleda da će to biti teško (Foto: EPA)

Hazard je bio starter u 1:2 porazu od Egipta u prijateljskoj utakmici, a na terenu je proveo 71 minutu, no na poluvremenu duela odigranog u Kuvajtu Belgijski nogometni savez na društvenim mrežama je objavio fotografiju jednog duela s meča, a na njoj se istakao Edenov stomak i evidentan višak kilograma.

Martinez je očito htio da podigne Edenovu formu, ali premalo je vremena, pošto je ovo bila i jedina pripremna utakmica pred početak SP-a.

Oglasi

Osim toga, gesta lica pokazuje i višak masnoće kod Hazarda, naravno više nego inače kod elitnog nogometaša Real Madrida koji će igrati na Svjetskom prvenstvu. "Šta je to? Kako on može biti profesionalni nogometaš?", stoji u jednom od komentara. "Molim vas, izvedite Hazarda s terena", kaže drugi.

Hazard bi na ljeto trebao napustiti Madrid, a nedavno je u intervjuu datom Marci priznao da sigurno neće otići u januaru.

U MADRIDU NAJMANJE DO LJETA

“Sretan sam što igram nogomet u najboljoj ekipi na svijetu. I to je to. Ne samo zato što igram za Real Madrid, već zato što igram nogomet i to je ono što želim raditi u životu", kazao je Hazard na početku intervjua, dodavši:

"Neću otići u januaru jer imam porodicu i sviđa mi se grad, ali moguće je da odem na ljeto. Imam još godinu dana ugovora i to je odluka kluba. Ako mi klub kaže 'Eden, hvala za četiri godine, ali moraš iči. moram to prihvatiti jer je to normalno. Ali volio bih više igrati, pokazati da mogu više da igram, da sam dobar igrač", dodao je Belgijanac.

Oglasi

“Što mi nedostaje da te izjave pretvorim u stvarnost? Minuta, svakako. No, ima i igrača koji su trenutno bolji od mene", istakao je.

Kazao je da često ima problema s viškom kilograma i da je promijenio mnoge stvari, uključujući i hranu.

Belgiju čekaju teški mečevi u Kataru, igraće u grupi sa Hrvatskom, Marokom i Kanadom. Upravo Kanada će biti prvi protivnik Crvenim đavolima, a duel se igra u srijedu od 20 sati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

KREĆE SP GROZNICA

Kvote za utakmice Mundijala i to sjajne možete pronaći na stranici Volcanobet kladionice.

Ako vas posebno zanima prvi meč Belgije, protiv Kanade, koja takođe ima neke zvijezde poput Alphonsa Daviesa iz Bayerna, možete ga pronaći OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi