Bruno Fernandes sinoć blistao, a onda u mikrofon otvoreno o 'sukobu' s Ronaldom i popularnom snimku

Kaže da je sve bila samo šala

Bruno Fernandes sinoć blistao, a onda u mikrofon otvoreno o 'sukobu' s Ronaldom i popularnom snimku

Edmir Škorić

Bruno Fernandes je blistao protiv Nigerije, a nakon utakmice je otvoreno govorio o situaciji sa Cristianom Ronaldom i spornom videu koji je nastao u ponedjeljak, prvog dana priprema portugalske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

Nogometna reprezentacija Portugala sinoć je u Lisabonu odigrana prvu generalku pred Svjetsko prvenstvo, te je pobijedila Nigeriju uvjerljivo sa 4:0.

Bruno Fernandes je obilježio prvih 45 minuta sa dva gola. Prvi je postigao na asistenciju saigrača iz Manchester Uniteda Dioga Dalota u devetoj minuti, da bi u 35. s penala povisio na 2:0.

Do 82. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Goncalo Ramos pogodio za 3:0, pa je dva minuta nakon toga asistirao Joaau Mariju za 4:0. Cristiano Ronaldo nije igrao zbog bolesti, a najbolju šansu za Nigeriju nije iskoristio Emmanuel Dennis, koji je u 81. minuti, četiri minute nakon što je kročio na teren, promašio penal.

Nakon utakmice je veznjak Manchester Uniteda Bruno Fernandes govorio i o viralnom videu koji je nastao na okupljanju reprezentacije Portugala u ponedjeljak, kada je po dolasku imao naizgled neprijatan susret sa Ronaldom, koji je prethodno u eksplozivnom intervjuu otvorio dušu i rekao mnogo toga protiv Manchester Uniteda i menadžera Erika ten Haga.

Fernandes je za Sky Sports News rekao da "nema problema" sa saigračem iz Uniteda Ronaldom i kaže da je ta neugodna razmjena u svlačionici bila "samo šala".

Oglasi

"Nemam problema ni s kim. Radim svoj posao i kao što mi je jedan menadžer jednom rekao, sve što možeš kontrolisati si ti. Mislim da svi razmišljaju na isti način, moraš se kontrolisati, dati sve od sebe i to je to."

Upitan je li hladnokrvno prihvatio Ronalda, Fernandes je odgovorio: "Zašto to kažeš? Poslije su uključili zvuk. Jeste li čuli sa zvukom? Morate".

"Ovo je reprezentacija, a Manchester United će biti moj fokus nakon Svjetskog prvenstva", poručuje zvijezda Uniteda.

Fernandes također ističe da nije čitao sporni intervju Ronalda, te da mu je u potpunosti u glavi Portugal.

Oglasi

"Moramo biti fokusirani na Svjetsko prvenstvo jer Svjetsko prvenstvo ne dolazi svaki put. Nemate priliku igrati Svjetsko prvenstvo puno puta. Cristiano će igrati na svom petom Svjetskom prvenstvu tako da su svi spremni za to i svi žele dati sve od sebe za momčad".

Ronaldo kaže da se osjećao "isprovociranim" od strane Ten Haga nakon što je odbio nastupiti prošlog mjeseca protiv Tottenhama i napustio Old Trafford prije posljednjeg sudijskog zvižduka. On također u intervjuu datom Piersu Morganu kaže da ga Ten Hag ne poštuje, da shodno tome ni on ne može da poštuje Nizozemca, te smatra da je prestrogo kažnjen.

U posljednjem isječku svog eksplozivnog intervjua s Piersom Morganom na TalkTV-u, Ronaldo je također otkrio da je odbio ponudu od 350 miliona eura za igranje u Saudijskoj Arabiji ovog ljeta i ustvrdio da je imao "mnogo ponuda" da napusti United.

Saigrači iz Manchester Uniteda (ni)su u dobrim odnosima pred početak Mundijala

37-godišnjak je otkrio da planira nastaviti svoju igračku karijeru do 40. godine, ali ne zna koji će klub predstavljati nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, ali je nagovijestio odlazak iz Uniteda sugerirajući da je "vjerovatno dobro da ima novo poglavlje u svojoj karijeri".

Ono što navijače Manchestera također nervira, Ronaldo je rekao da bi bio "sretan" kada bi Arsenal osvojio Premier ligu, s Gunnersima koji su trenutno pet bodova ispred Manchester Cityja na vrhu.

Manchester United još nije naznačio šta bi mogao poduzeti nakon Ronaldovog intervjua, ali svi su uvjereni da je s njim Portugalčeva avantura na Old Traffordu zauvijek završena.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju, a na sve utakmice možete ostaviti okaldu na sajtu Volcanobet kladionice. Pogledajte vrhunske kvote za prvi meč Portugala na Mundijalu!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dakle Ganibegovic je ispao glup ko tele u ranijem članku?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi